Centru De Zi Pentru Copii Antepreşcolari

Câteva zeci de copii cu vârsta între 0 şi 3 ani beneficiază de serviciile Centrului de zi pentru copii antepreşcolari „Sfânta Irina”, înfiinţat ca un centru pilot la nivelul reţelei sociale a Patriarhiei Române. Centrul vine în sprijinul părinţilor care locuiesc pe raza municipiului Blaj şi au o situaţie socio-economică dificilă, oferind o alternativă pentru îngrijirea şi educarea copiilor cu vârste cuprinse între 0 – 3 ani. Copiii sunt îngrijiţi 10 ore pe zi, primesc două mese principale şi două gustări, igienizare corespunzătoare, au program de odihnă, activităţi educative cu caracter ludic, activităţi de socializare şi integrare, de recreere, evaluare psihologică periodică a dezvoltării cognitive şi intervenţie logopedică. De asemenea, părinţilor li se oferă servicii de consiliere socială şi psihologică, informare, mediere în relaţiile cu serviciile sociale şi instruire în ceea ce priveşte educarea şi îngrijirea corespunzătoare copilului mic.

Centrul de zi pentru copii antepreşcolari "Sf. Irina" Blaj

  • Asistenţă, îngrijire şi activităţi educative 25 de copii
  • Pr. Seicean Vasile 0763 637 065
  • A fost înființat în anul 2011, cu o capacitate de 25 locuri, cu sediul în Blaj, str. Eroilor, nr. 36A, județul Alba. Este coordonat de pr. Seicean Vasile, funcționează în parteneriat cu DGASPC Alba și este administrat de Asociația „Filantropia Ortodoxă Alba Iulia”. 

    Bucuria noastră este să vedem micuții făcând primii pași în viață, rostind primele cuvinte, învățând primele poezii, cântecele și rugăciuni. Privindu-le seninătatea și candoarea de pe chipurile lor de îngerași reușim să descoperim sensul profund al cuvântului lui Hristos din  Evanghelia după Matei, capitolul 19, versetul 14: «…că a unora ca aceștia este împărăția cerurilor»” – Părintele Vasile Seicean.

Detalii