Voluntariat

Intră şi tu în familia de voluntari a Asociaţiei Filantropia Ortodoxă Alba Iulia!

Ajuţi, înveţi şi dobândeşti experienţă profesională!

„Dăruind vei dobândi!” Acesta este unul dintre principiile pe care se ghidează un creştin adevărat care dăruieşte din ceea ce are, mai mult sau mai puţin, pentru a-i ajuta pe semenii săi. Copii, vârstnici, persoane cu dizabilităţi…cu toţii au nevoie de o mână întinsă, iar această mână care aduce alinarea poate fi a ta.

Într-o societate în care timpul este marele nostru duşman considerăm că a dărui timp pentru semenii tăi care se confruntă cu probleme sociale este un dar nepreţuit. Te invităm să intri în familia de voluntari a Asociaţiei Filantropia Ortodoxă, să îţi aduci aportul alături de moi la activitatea filantropică şi să câştigi experienţă lucrând în una dintre cele mai importante organizaţii a Bisericii Ortodoxe Române care gestionează cea mai mare reţea socială din Patriarhia Română.

Cine poate fi voluntar?

Indiferent de vârstă poţi oferi o parte din timpul tău pentru a sprijini activitatea noastră, pentru a te implica în centrele sociale sau pentru a ajuta la organizarea unor evenimente. În funcţie de vârstă, experienţă, pregătirea profesională sau disponibilitate vei fi repartizat astfel încât să faci o activitate de voluntariat plăcută şi utilă.

Ce poţi câştiga?

Activitatea de voluntariat din România este reglementată prin Legea nr. 78/2014 cunoscută şi ca  Legea Voluntariatului, act normativ care aduce o serie de beneficii pentru voluntari. Astfel între asociaţie şi voluntar se încheie un contract de voluntariat, iar voluntariatul se va considera experienţă profesională şi/ sau de specialitate în funcţie de tipul activităţii.

Ce poţi face ca voluntar?

Ca voluntar poţi face aproape orice activitate de la organizarea unui eveniment, acordarea de meditaţii copiilor din centrele sociale, ajutorarea bătrânilor din reţeaua de îngrijire la domiciliu şi până la a coordona sau supraveghea activităţi în Parcul de Aventură din Alba Iulia. Dacă vrei cu adevărat poţi face multe alături de noi!