Centrul de zi pentru copii "Sfânta Cuvioasă Parascheva" – Alba Iulia

  • Loc. Alba Iulia, str. Tudor Vladimirescu nr. 143, jud. Alba
  • Pr. Croitoru Florin 0745 667 905
  • A fost înființat în anul 2016, cu o capacitate de 25 locuri, cu sediul în Alba Iulia, str. Tudor Vladimirescu, nr. 143, județul Alba. Este coordonat de pr. Croitoru Florin, funcționează în parteneriat cu Primăria Municipiului Alba și este administrat de Asociația „Filantropia Ortodoxă Alba Iulia”.

    Așezământul social aflat sub ocrotirea Cuvioasei Parascheva din Alba Iulia, a luat ființă, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, în anul 2016, la inițiativa părintelui paroh Florin Croitoru și se află sub tutela administrativă a Asciației „Filantropia Ortodoxă Alba Iulia”.  Povestea centrului de zi din cartierul albaiulian Ampoi 1 se împletește în chip fericit cu istoria greutăților prin care o parte dintre locuitorii cosmopoliți din fosta zonă industrială a municipiului au trecut în perioada prăbușirii ramurei de producție. Prin cele 25 de locuri ale sale, Centrul de zi pentru copii „Cuvioasa Parascheva”, înseamnă de cele mai multe ori și posibilitatea împlinirii cel puțin a unui vis pentru fiecare beneficiar, idiferent că este vorba despre a învăța să cânte la chitară, despre a citi colecția de cărți preferate, despre a urma un curs de dezvoltare personală sau despre a vizita locurile încărcate de semnificație ale țării noastre.

    Activitățile de aici, fie că sunt desfășurată în cele două clase ale școlii din cartier, fie că sunt desfășurate în „tinda” bisericii parohiale, se întemeiază pe un substrat de sensuri profunde menite să transforme problemele comunității în soluții, iar greutățile ei în oportunități, lecții și gânduri de mulțumire. Acest lucru poate fi înțeles foarte bine ascultându-l pe cel care se află la cârma acestui așezământ social, părintele Florin Croitoru: „Centrul de Zi „Sfânta Cuvioasa Parascheva” se doreşte a fi un mediu complex de siguranţă pentru 25 de copii, încadraţi în diferite categorii de vulnerabilitate. Totodată, el este o nouă expresie a implicării Bisericii în societate şi un factor coagulant, de unitate, pentru o zonă specială a Municipiului Alba Iulia. Pe de altă parte, Centrul de Zi este un petic de cer în care putem reînvăţa căldura, compasiunea şi bunătatea sufletească dar şi o formă de a spune mulţumesc lui Dumnezeu pentru ceea ce am primit şi pentru ceea ce suntem”.

  • Direcții navigare

Galerie foto

Localizarea pe hartă