Centrul de zi pentru copii "Sf. Nicolae" Valea Lungă

  • Loc. Valea Lungă, str.Victoriei nr. 102, jud. alba
  • Coordonator: Asistent social Brumar Cristina, tel. 0765/461. 519
  • A fost înființat în anul 2005, cu o capacitate de 25 locuri, cu sediul în localitatea Valea Lungă, str. Victoriei, nr.102, județul Alba. Este coordonat de as.soc. Mărginean Anamaria, funcționează în parteneriat cu DGASPC Alba și Primăria comunei Valea Lungă, și este administrat de Asociația „Filantropia Ortodoxă Alba Iulia”.

    Înființat în anul 2005, Centrul de Zi pentru copii „Sfântul Nicolae din Valea Lungă reprezintă rodul unei colaborări fructuoase între Primăria Valea Lungă, Asociația „Comitetul Local O.V.R Blaj-Valea Lungă-Morlanwelz, Parohia ortodoxă Valea Lungă și Asociația „Filantropia Ortodoxă Alba Iulia”. Așezământul social funcționează într-un imobil pus la dispoziție, cu titlu gratuit, de către Primăria Valea Lungă, care, de asemenea, a suportat și costurile realizării instalațiilor de utilități. Dotarea cu mobilier și materialele necesare bunei desfășurări a activităților didactice și recreative au fost asigurate de către Asociația „Comitetul Local O.V.R Blaj-Valea Lungă-Morlanwelz. Inițial, cheltuielile de finanțare erau asigurate de către Consiliul Județean, în proporție de 30%, PrimăriaValea Lungă, 30%, precum și de către cele două asociații cu câte un procent de 20%.

    Pentru copiii ocrotiți aici, așezământul social reprezintă momentul de cumpănă în parcursul lor educațional, întrucât oamenii cu suflet mare s-au îngijit ca multe dintre lispurile lor să fie împlinite, iar ei să continue să meargă la școală. „Beneficiile asupra copiilor sunt vizibile – la încheierea anului şcolar nici un copil nu a fost corigent, au existatmai mulți copii răsplătiţi pentru performanţele lor şcolare cu premii şi menţiuni, iar frecvenţa şcolară a fost foarte bună, rareori s-a întâmplat ca aceşti copii să absenteze”,- coordonatorul Aşezământului social „Sfântul Nicolae” din Valea Lungă, Ana Maria Mărginean

  • Direcții navigare

Galerie foto

Localizarea pe hartă