Centrul de zi pentru copii "Sf. Nicolae" – Roşia de Secaş

  • Roşia de Secaş, str. Principală nr. 44, jud. Alba
  • Coordonator Pr. Vladoni Cătălin - 0740.781.366
  • A fost înființat în anul 2005, cu o capacitate de 25 locuri, cu sediul în localitatea Roșia de Secaș, str. Principală, nr.44, județul Alba. Este coordonat de pr. Bâldea Nicolae, funcționează în parteneriat cu DGASPC Alba și Primăria comunei Roșia de Secaș, și este administrat de Asociația „Filantropia Ortodoxă Alba Iulia”.

    Centrul de Zi pentru copii „Sfântul Nicolae” din Roșia de Secaș a fost înființat în anul 2005 la inițiativa părintelui paroh de atunci, Ovidiu Pop în cadrul proiectului „Reţea interregională de centre educaţionale” derulat de Asociaţia „Filantropia Ortodoxă Alba Iulia” şi cofinanţat prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013. Așezământul social funcționează într-o clădire pusă la dispoziție de către primărie, amenajată și dotată doar din resursele proprii ale parohiei și are o capacitate de 25 de locuri.

    Amplasată în zona Podișului Târnavelor, la distanțe considerabile de principalele orașe ale zonei, comuna Roșia de Secaș pune la dispoziția cetățenilor o paletă redusă de activități, dintre care cea mai pregnantă este agricultura cu diversele sale ramuri. În aceste condiții, centrul aflat sub oblăduirea Sfântului Nicolae vine în sprijinul familiilor care întâmpină greutăți, oferindu-le consiliere și sprijin educațional pentru copii într-un mod asumat. Acest lucru lesne poate fi desprins din felul în care părintele coordonator, Nicolae Bâldea, înțelege slujirea aproapelui. „Dumnezeu ne lasă nouă marele favor ca să îi ajutăm pe cei aflați în nevoi. Și astfel să ne unim cu Dumnezeu prin aproapele nostru. Prin acel semen al nostru, care este și fratele lui Hristos, putem face faptele dragostei și ale milei devenind astfel o prelungire a lui Hristos în lume”.

  • Direcții navigare

Galerie foto

Localizarea pe hartă