Centru de zi pentru copii "Sf. Pantelimon" Zlatna

  • Str. Petru Dobra nr. 11, Zlatna, jud. Alba
  • Pr. Bota Liviu, 0744 383 505
  • A fost înființat în anul 2015, cu o capacitate de 25 locuri, cu sediul în orașul Zlatna, str. Petru Dobra, nr. 11, județul Alba. Este coordonat de pr. Bota Liviu, funcționează în parteneriat cu DGASPC Alba și Primăria orașului Zlatna și este administrat de Asociația „Filantropia Ortodoxă Alba Iulia”. 

    Activitatea social-filantropică, desfășurată în mod sistematic, pentru copiii proveniți din familii aflate în dificultate, de la Zlatna, a debutat în anul 2015, la inițiativa părintelui paroh Liviu Bota. Acest lucru reprezintă felul în care Biserica a răspuns nevoilor unei comunități incapabilă să își revină în totalitate după colapsul economic în care a intrat odată cu închiderea activităților miniere și de prelucrarea a aurului din zona Munților Apuseni. Clădirea serviciului aparține Primăriei Zlatna și a fost oferită, prin comodat, Asociației „Filantropia Ortodoxă Alba Iulia”. Dotarea acesteia cu materiale s-a făcut din donațiile și sponsorizările obținute de către părintele paroh. Centrul de zi  pentru copii „Sfântul Pantelimon” are o capacitate de 25 de locuri și funcționează în parteneriat cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Alba și Primăria orașului Zlatna: „Acțiunile care se desfășoară în cadrul Așezământului Sfântul Pantelimon sunt îndreptate spre combaterea excluziunii sociale. Profesionalismul, dedicarea și delicatețea cu care acționează coordonatorii și angajații acestui așezământ, au condus, la depășirea unor situații critice în care s-u aflat atât copiii, cât și persoane vârstnice, impactul activității desfășurate fiind unul susținut, pe termen lung” – Silviu Ponoran, primar al orașului Zlatna.

    Pentru cele 25 de suflete din zona cunoscută și sub numele de „Poarta spre țara de piatră”, care primesc ocrotire în acest așezămânr social, zâmbetul plin de candoare este modalitatea de a transmite celor care se ostenesc să le ofere un trai mai bun, că truda lor nu este în zadar. „Am început cu mila lui Dumnezeu din dorința de a ne apleca spre nevoile copiilor nevoiași din familiile defavorziate, care au mare nevoie de sprijin pentru a depăși și învinge încercările vieții. Întâlnind zilnic copii, primim mulțumirea și satisfacția lor prin zâmbetul sincer și luminos cu care ne întâmpină. Văzându-i cum cresc și se formează frumos în centrul nostru ne dau încrederea că ducem o muncă rodnică și cu folos”. Părintele Liviu Bota, Coordonatorul Centrului de Zi „Sfântul Pantelimon” de la Zlatna

  • Direcții navigare

Galerie foto

Localizarea pe hartă