Ziua Internațională a Sportului sărbătorită în centrele educaționale ale Asociației Filantropia Ortodoxă Alba Iulia

Copiii din centrele educaționale, aflate în administrarea Asociației Filantropia Ortodoxă Alba Iulia, au marcat Ziua Internațională a sportului, celebrată anual pe data de 18 mai în cea de a doua săptămâna din „Aventurile copilăriei”.  Astfel, activitățile desfășurate în perioada 15-19 mai, în centrele sociale, au avut ca scop promovarea mișcării și sănătății în rândul copiilor prin sport.

ziua_internationala_a_sportului_2023_1

În aceste zile speciale, copiii au fost încurajați să participe la competiții și activități în aer liber. Aceste activități i-au motivat să fie activi și totodată i-au încurajat să își îmbunătățească abilitățile sportive. Competițiile de acest gen le-au oferit copiilor oportunitatea de a se implica într-un mod distractiv și competitiv, având oportunitatea de a dobândi valori esențiale, cum ar fi spiritul de echipă și perseverența.

 

Prin participarea la competiții și activități în aer liber, copiii din centrele sociale au avut ocazia de a-și îmbunătăți abilitățile sportive, prin care și-au consolidat abilitățile tehnice și fizice, devenind mai agili și mai coordonați. Acest lucru le-a oferit oportunitatea de a se dezvolta într-un mod sănătos și de a-și descoperi potențialul în domeniul sportiv.

 

Pe lângă dezvoltarea abilităților sportive, activitățile organizate au avut un impact pozitiv și asupra dezvoltării personale a copiilor. Datorită competițiilor și jocurilor de echipă, copiii au înțeles că succesul nu se obține doar individual, ci și prin colaborare și susținere reciprocă. Au învățat să se bucure de succesul echipei și să își împărtășească reușitele cu ceilalți.

ziua_internationala_a_sportului_2023_2
ziua_internationala_a_sportului_2023_3

 

David, elev în Centrul Educație spre Vocație Șard, a redat bucuria și sentimentele trăite în aceste zile:  „Săptămâna aceasta ne-am bucurat de zilele însorite desfășurând diverse activități sportive, chiar si competiții între clase. A fost o adevărată “bătălie”, fiecare dintre noi fiind câștigător. Ne-am distrat de minune!”.