„Solidaritate prin Filantropie” în Protopopiatul Reghin, Arhiepiscopia Ortodoxă Română Alba Iulia - Acțiune umanitară de ajutorare a 87 de persoane nevoiașe afectate de epidemia de coronavirus

24.03.2020    10:01    Stiri    Asociația Filantropia Ortodoxă Alba Iulia

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, luni 23 martie 2020, Protopopiatul Ortodox Român Reghin și Parohia Ortodoxă Filpișu Mare, în parteneriat cu Primăria Comunei Breaza, au desfășurat o acțiune umanitară în contextul actual al pandemiei de Coronavirus.

 

Preotul paroh al Parohiei Ortodoxe Filpișu Mare, părintele Luca Chirilă, alături de părintele Ioan-Emanuel Mera, paroh al parohiei Lunca și de un grup de voluntari ai parohiilor menționate au distribuit 87 de pachete cu alimente, în valoare totală de 7000 de lei, persoanelor nevoiașe aflate în autoizolare la domiciliu din comuna Breaza, județul Mureș. Acțiunea de ajutorare a avut loc prin implicarea și participarea primarului comunei Breaza, domnul Gheorghe Chira.

 

actiune_umanitara_de_ajutorare_a_87_de_persoane_nevoiase_afectate_de_epidemia_de_coronavirus_1

 

 Alături de pachetele alimentare care au fost distribuite la domiciliul beneficiarilor în condiții de maximă siguranță sanitară, părintele Luca Chirilă a oferit acestora și suport moral și încurajarea că prin post, rugăciune și respectarea normelor de conduită socialăși sanitară ce se impun, vor putea depăși această grea situație cu care se confruntă.

Părintele Protopop Valentin Vârva a declarat: „Îndemnăm toți credincioșii din Protopopiatul Reghin ca în perioada următoare să dovedească multă solidaritate și întrajutorare față de cei afectați de epidemia de coronavirus, așa cum au dovedit credincioșii din Parohiile Filpișu Mare și Lunca.Vă îndemnăm la răbdare și la credință tare în ocrotirea și binecuvântarea Milostivului Dumnezeu și Maicii Domnului. Prin Harul lui Dumnezeu și prin faptele de iubire față de semeenii noștri încercați de greutăți, vom trece cu bine, împreună, aceste vremuri de încercare”.

 

actiune_umanitara_de_ajutorare_a_87_de_persoane_nevoiase_afectate_de_epidemia_de_coronavirus_2

Programul „Solidaritate prin Filantropie”  a fost ințiat de Arhiepiscopia Ortodoxă Alba Iulia, Asociația „Filantropia Ortodoxă”, Instituția Prefectutului Mureș și Instituția Prefectului Alba, cu binecuvântarea Înaltpresfințitului Părinte Irineu, Arhiepiscopul Alba Iuliei. Prin acest program vor fi ajutate zilnic, cel puțin 500 de persoane nevoiașe aflate în carantină sau autoizolare din județele Mureș și Alba. În  județul Mureș Programul este coordonat de Protopopiatele Ortodoxe din Târgu Mureș, Reghin, Sighișoara, Luduș și Târnăveni, în colaborare cu Fililele Asociației „Filantropia Ortodoxă” din aceste localități.

 

Datele ne-au fost oferite de către părintele Ioan-Emanuel Mera, care s-a implicat în derularea proiectului „Solidaritate prin Filantropie”, pe raza Protopopiatului Ortodox Reghin.

 

Biroul de presă al  Asociației Filantropia Ortodoxă Alba Iulia

0