Serviciul de îngrijire la domiciliu pentru persoane adulte cu dizabiltăți Blaj și-a sărbătorit hramul cu ocazia Sfintei Cuvioase Parascheva

Într-o atmosferă plină de spiritualitate și recunoștință, Serviciul de Îngrijire la Domiciliu Blaj și-a sărbătorit hramul instituției cu ocazia sărbătorii Sfintei Cuvioase Parascheva, care este cinstită în calendarul ortodox pe data de 14 octombrie.

hram_sf_parascheva_blaj_2023_1

Anul acesta, echipa centrului social a ales să împletească bucuria cinstirii Sfintei Cuvioase Parascheva cu sărbătorirea zilei de naștere a persoanelor beneficiare născute în cursul lunii ale acestui serviciu social. Cu participarea atât a personalului, cât și a beneficiarilor, evenimentul a debutat cu slujba de binecuvântare și mulțumire oficiată de către părintele protopop Ovidiu Pop.

A urmat un cuvânt duhovnicesc, prin care părintele protopop a adus în discuție viața Sfintei Cuvioase Parascheva, subliniind modul în care aceasta a reușit să trăiască o viață echilibrată și virtuoasă, în ciuda provocărilor istorice cu care s-a confruntat. A arătat că prin jertfă, sacrificiu și rugăciune, putem depăși toate dificultățile vieții cotidiene.

Această zi a fost un prilej de înălțare spirituală, în care exemplul de viață al Sfintei Cuvioase Parascheva a fost pus în centrul atenției. Doamna Veronica Pop, coordonatorul serviciului social, a prezentat istoricul și momentele semnificative din viața serviciului, transmițând un mesaj de felicitare atât sărbătoriților, cât și personalului angajat.

Evenimentul s-a încheiat cu o agapă frățească, într-un spirit de comuniune și solidaritate, în care toți participanții au avut ocazia de a se întâlni, socializa și sărbători împreună, întărind legăturile de prietenie și sprijin în cadrul comunității.

hram_sf_parascheva_blaj_2023_2

Serviciul de Îngrijire la Domiciliu pentru Persoane Adulte cu Dizabilități Sf. Parascheva Blaj oferă beneficiarilor săi zilnic o masă caldă, servicii menajere și gospodărești, servicii social-comunitare, consiliere socială și informare. Acest serviciu social a fost înființat în anul 2007 și are o capacitate de 10 locuri. Funcționează în baza parteneriatului dintre Asociația Filantropia Ortodoxă Alba-Iulia, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecție a Copilului Alba prin Consiliul Județean, susținut de sponsori și colaboratori locali și județeni.