Pachete cu alimente pentru persoane vârstnice și nevoiașe din Alba Iulia și județul Alba

Beneficiarii Serviciului socio-medical de îngrijire la domiciliu a persoanelor vârstnice Alba Iulia din cadrul Asociaţiei Filantropia Ortodoxă Alba Iulia vor primi săptămâna aceasta pachete cu alimente pentru a se bucura de Sfintele Sărbători de Paști. Au fost pregătite de către reprezentanții acestui serviciu socio-medical 130 de pachete cu alimente și produse specifice sărbătorilor. 30 de pachete cu alimente vor fi oferite beneficiarilor Serviciului socio-medical de îngrijire la domiciliu a persoanelor vârstnice Alba Iulia iar restul vor ajunge la  persoane nevoiașe din județul Alba care au solicitat ajutor.

,,Zilele acestea vom oferi beneficiarilor noștri pachete cu alimente pentru masa de Paști. Avem în grija noastră persoane vârstnice, bolnave sau  singure și vrem să le oferim un ajutor la pregătirea mesei de sărbători. Prin astfel de gesturi arătăm că suntem sensibili la suferințele altora și împărtășim semenilor noștri iubire din iubirea lui Hristos”, a spus părintele coordonator Petru Oneț.

Serviciul socio-medical de îngrijire la domiciliu a persoanelor vârstnice Alba Iulia are ca scop sprijinirea persoanelor vârstnice sărace şi dependente fizic, lipsite de un sprijin familial, din municipiul Alba Iulia în satisfacerea nevoilor primare (hrană, îmbrăcăminte), medicale, igienico-sanitare, social-administrative şi de relaţionare. Beneficiarilor le sunt oferite următoarele servicii: cantină mobilă, servicii de asistenţă socială, servicii menajere şi gospodăreşti, servicii medicale, consiliere, comunicare, însoţire la medicul de familie şi altele în funcţie de nevoile persoanei vârstnice.

 

Biroul de Presă al Asociaţiei Filantropia Ortodoxă Alba Iulia

 

1