Pachete alimentare în valoare de 100.000 lei pentru 312 copii beneficiari ai Proiectului „Prevenirea Abandonului Școlar”, proiect coordonat de Asociația „Filantropia Ortodoxă Alba Iulia”

22.05.2020    08:34    Stiri    Asociația Filantropia Ortodoxă Alba Iulia

Odată cu reluarea, în mediul online, a  procesului învățământ, 312 copii din județul Alba proveniți din medii defavorizate, sunt stimulați în mod concret pentru a finaliza anul școlar. Săptămânal, ei vor primi pachete alimentare în valoare de 60 de lei, iar lunar vor primi rechizite și produse de igienă în valoare de 90 de lei. Pe perioada a patru săptămâni, valoarea totală a acestor pachete se ridică la peste 100.000 lei. În același timp, copiii care doresc pot beneficia de consilire psihologică sau familială, prin specialiștii Asociației „Filantropia Ortodoxă Alba Iulia”.

pachete_alimentare_in_valoare_de_100000_lei_pentru_312_copii_beneficiari_1
pachete_alimentare_in_valoare_de_100000_lei_pentru_312_copii_beneficiari_2

Acest ajutor este posibil prin reluarea Proiectului „Prevenirea Abandonului Școlar”, finanțat prin Fundația HEKS/EPER România, care este din anul 2015, alături de Fundația FAER Reghin, un partener implicat constant în prevenirea abandonului școlar a copiilor aflați în stare de vulnerabilitate socială din județul Alba. Proiectul, suspendat în perioada decretării Stării de Urgență, este și rodul implicării a 6 Primării din județul Alba: Ighiu, Sântimbru, Sebeș, Aiud, Berghin și Rădești.

 

„Ne bucurăm să venim în ajutorul copiilor care se străduiesc acum să recupereze cât mai mult din informațiile școlare rămase nepredate, în condiții neobișnuite și aflați sub o puternică presiune psihică determinată de epidemia coronavirusului. Cu atât mai mult cu cât ei se confruntă și cu mari probleme sociale sau familiale. Acest ajutor concret dorim să fie un semn de solidaritate față de greutățile prin care copiii trec și de apreciere a efortului pe care ei îl fac” a declarat Daniela Truța, director executiv al Asociației „Filantropia Ortodoxă Alba”.

 

pachete_alimentare_in_valoare_de_100000_lei_pentru_312_copii_beneficiari_3

În județul Alba Proiectul este coordonat de Asociația „Filantropia Ortodoxă Alba Iulia”, organizație nonguvernamentală de utilitate publică care funcționează cu binecuvântarea Arhiepiscopiei Ortodoxe Alba Iulia. Asociația este model de bune practici în activitatea socială și educațională, având peste o mie de copii beneficiari ocrotiți în case de tip familial, centre de zi, centre educaționale și de prevenire a abandonului școlar.

 

Biroul de presă al Asociației „Filantropia Ortodoxă Alba Iulia”

0