Centrul de zi Sfântul Meletie, în parteneriat cu trei Structuri de Economie Socială, a achiziționat în luna iunie o proteză mamară și accesoriul adecvat, și o pereche de încălțăminte ortopedică

Centrul de zi Sfântul Meletie, în parteneriat cu trei Structuri de Economie Socială, a achiziționat în luna iunie o proteză mamară și accesoriul adecvat, precum și o pereche de încălțăminte ortopedică, pentru două beneficiare ale centrului.

Proteza mamară este utilizată ca urmare a mastectomiei radicale pe partea stângă. Este  confecționată din trei straturi de silicon gel pentru uz medical și se adaptează perfect în interiorul sutienului special. Structura ușoară asigură un confort sporit la purtare, oferă un aliniament corporal corect, discreție și, totodată, naturalețe.

Încălțămintea ortopedică tip „sanda” are un model ales în funcție de necesitățile și diagnosticul beneficiarei, respectiv semipareză post AVC. Este realizată pe baza unor măsurători individuale, din materiale de calitate superioară, căptușeala interioară fiind din piele naturală. Acest tip de încălțăminte oferă susținere în timpul mersului precum și ameliorarea durerii picioarelor.

proteze_pentru_centrul_de_zi_sfantul_meletie_1
proteze_pentru_centrul_de_zi_sfantul_meletie_2

Cu ajutorul partenerilor, cărora le mulțumim și pe această cale, am reușit să aducem o bucurie  beneficiarelor noastre! Ne dorim să contribuim în continuare la îmbunătățirea calității vieții tuturor beneficiarilor, prin serviciile oferite în cadrul centrului sau cu sprijinul partenerilor.

Centrul de zi pentru persoane adulte cu dizabilități „Sf. Meletie” Alba Iulia oferă servicii de informare și consiliere socială, consiliere psihologică și spirituală, servicii de recuperare, kinetoterapie și ergoterapie, orientare profesională și facilitarea obținerii unui loc de muncă, activități de socializare, culturale și recreative pentru 20 de persoane cu dizabilități din Alba Iulia și pentru 105 persoane cu dizabilități ocrotite în 11 Locuințe Maxim Protejate din județul Alba.

Centrul funcționează din anul 2008 în cadrul Asociației Filantropia Ortodoxă Alba Iulia, în parteneriat cu Primăria Alba Iulia prin Direcția de Asistență Socială Alba Iulia și Consiliul Județean Alba prin DGASPC Alba.