„Aventurile copilăriei” aduc bucurie și speranță în sufletele copiilor din așezămintele sociale din Eparhia Ortodoxă a Alba Iuliei

Peste o mie de copii ocrotiţi în aşezămintele sociale Arhiepiscopiei Ortodoxe a Alba Iuliei se pregătesc, în perioada 08 mai – 01 iunie a.c., să desfășoare activități specificie copilăriei, tema din acest an fiind „Aventurile Copilăriei”.

 

Pe tot parcursul lunii mai, copiii, alături de personalul de specialitate, vor urma să desfășoare activități care pun accent pe copilărie. Centrate în jurul a patru valori fundamentale, grija pentru natură; sportul și mișcarea; curajul; buna dispoziție între prieteni, activitățile urmăresc recunoașterea și recompensarea lor, chiar și prin aprecieri sincere, atunci când sunt manifestate în comportamentul copiilor

 

Astfel, în această perioadă, cei mici vor participa la o serie de activități desfășurate în cea mai mare parte în aer liber. Pentru copii, aceste săptămâni reprezintă una dintre cele mai așteptate evenimente din an. Ei se vor putea bucura pe parcursul acestei luni de activități în spiritul sărbătorii de 1 iunie. O adevărată bucurie pentru copii de a trăi experiențe autentice de învățare și dezvoltare personală.

 aventurile_copilariei_2023

În prima săptămână cu prilejul Zilei păsărilor și a arborilor, sărbătorită pe 10 mai, se vor realiza activități dedicate cunoașterii și conectării omului cu mediul înconjurător. Copiii vor pune accent pe cunoașterea și specificul natural al zonei din care fac parte, pentru a crește sentimentul de apartenență la locurile natale și pentru a încuraja atitudinea ecologistă.

 

Următoarea săptămână este destinată sportului și mișcării, datorită Zilei Internaționale a sportului – 18 mai. În aceste zile se vor organiza diferite competiții și activități în aer liber. Activitățile reprezintă o parte importantă a educației fizice și a dezvoltării copiilor. Acestea nu numai că îi motivează să fie activi și să își îmbunătățească abilitățile sportive, dar îi învață și valori importante spiritul de echipă și perseverența.

 

În săptămâna 22-26 mai, copiii vor avea partea de adevărate provocări prin care își vor testa abilitățile și calitățile de mici aventurieri. Drept urmare, aceștia vor lua parte și la o mică aventură prin care vor trebui să găsească o comoară. Iar ultimele zile din luna mai, premergătoare Zilei Internaționale ale copilului, vor fi dedicate muzicii, dansului și a bunei dispoziții

 

În cadrul Arhiepiscopiei Ortodoxe a Alba Iuliei funcționează, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Irineu, 18 Case de Tip Familial și Centre de Plasament, 15 Centre de zi și 15 Centre „Educație spre Vocație. Aceste așezăminte își desfășoară activitatea sub administrarea organizațiilor nonguvernamentale eparhiale, finanțate din fonduri proprii, în parteneriat cu autoritățile publice județene și locale.