360 de copii din județul Alba beneficiază de Proiectul „Prevenirea Abandonului Școlar”

Proiectul „Prevenirea Abandonului Școlar” este rodul implicării a 6 Primării din județul Alba: Ighiu, Sântimbru, Sebeș, Aiud, Berghin și Rădești, în parteneriat cu Fundația HEKS/EPER România, Inspectoratul Școlar Județean Alba și Asociația „Filantropia Ortodoxă Alba Iulia”. În cadrul Proiectului, începând cu data de 7 octombrie, 360 de copii aflați în situații de vulnerabilitate beneficiază zilnic de hrană, sprijin în efectuarea temelor, consiliere psihologică și activități de dezvoltare personală și recreative.

 

prevenirea_abandonului_scolar_1
prevenirea_abandonului_scolar_2
prevenirea_abandonului_scolar_3

Această colaborare a demarat în anul 2015, în cadrul unui Program de Cooperare Româno-Elvețian acordat unui consorțiu format din Fundația HEKS/EPER Elveția și Fundația FAER Reghin și implementat, până în anul 2018, în 7 județe din România. Începând cu anul 2019 a fost aprobată, pentru județele Alba și Covasna, o extensie a programului pentru încă 2 ani, datorită implicării semnificative a autorităților locale și a interesului manifestat de unitățile școlare, datorită administrării eficiente a resurselor de către partenerii locali și rezultatelor obținute cu elevii de-a lungul anilor.

 

Toți copiii sunt făpturi minunate care ne înfrumusețează viața și ne dau sens. Pentru a-i crește frumos, este necesar să le fim alături în necazurile și greutățile prin care ei trec adesea, să-i ajutăm să le depășească. Mulțumim lui Dumnezeu că acest Proiect poate să continue și apreciem pe cei care, în aceste vremuri atât de tulburi, aleg să aibă încredere și să se implice în ajutorarea copiilor nevoiași” (pr.Nicolae Ignat – președintele Asociației Filantropia Ortodoxă Alba Iulia).

 

În județul Alba Proiectul este coordonat de Asociația „Filantropia Ortodoxă Alba Iulia”, organizație nonguvernamentală de utilitate publică care funcționează cu binecuvântarea Arhiepiscopiei Ortodoxe Alba Iulia. Asociația este model de bune practici în activitatea socială și educațională, având peste o mie de copii beneficiari ocrotiți în case de tip familial, centre de zi, centre educaționale și de prevenire a abandonului școlar.

 

Biroul de presă al Asociației „Filantropia Ortodoxă Alba Iulia”