Evenimente și campanii

Campania 2% pentru Filantropia = 100% pentru Sărmani se desfăşoară la nivelul judeţelor Alba şi Mureş. Sumele sunt folosite în funcţionarea Aşezămintelor Sociale din cadrul Asociaţiei Filantropia Ortodoxă Alba Iulia.

Evenimente cu character anual

  1. În perioada 27 februarie – 1 martie a fiecărui an se desfășoară Campania “Mărţişor din cărucior“- Expoziţie cu vânzare în cadrul Centrului Comercial Alba Mall. Timp de o lună persoanele din cadrul Centrul de zi pentru persoane cu handicap „Aşezământul social Sf. Meletie” confecţionează mărţişoare, felicitări, obiecte decorative prin tehnica quilling, care sunt expuse şi vândute în incinta Centrului Comercial Alba Mall. Scopul Campaniei este de a identifica şi valorifica potenţialul creator al persoanelor cu dizabilităţi dar şi dezvoltarea spiritului umanitar la nivelul membrilor comunităţii Alba Iulia. Suma încasată este folosită pentru organizarea de excursii și evenimente cu beneficiarii Centrului.
  2. În data de 1 iunie a fiecărui an se organizează Ziua Internațională a copilului. În cadrul evenimentului sunt sărbătoriţi aproximativ 1500 de copii din aşezămintele sociale din cuprinsul Arhiepiscopiei Ortodoxe a Alba Iuliei.
  3. Programului „Bucuria Darului” este organizat pentru a marca şi sărbători “Ziua Internaţională a Persoanelor cu Handicap”, programul se desfășoară la Casa de Cultură a Studenţilor din Alba Iulia.