Centrul de zi pentru copii"Sf. Serafim de Sarov" – Războieni
- Loc. Războieni, str Gării nr. 149, jud. Alba
- Coordonator Orga Ciprian, tel. 0745/645.077
-
A fost înființat în anul 2011, cu o capacitate de 25 locuri, cu sediul în localitatea Războieni, str. Gării, nr.149, județul Alba. Este coordonat de pr. Șușu Lucian,. Funcționează în parteneriat cu DGASPC Alba și Primăria orașului Ocna Mureș, și este administrat de Asociația „Filantropia Ortodoxă Alba Iulia- Filiala Războieni-Cetate”.
Centrul de zi „Sfântul Serafim de Sarov” din Războieni a fost înființat în anul 2011 la inițiativa părintelui paroh de atunci, Vladimir Beregoi, şi oferă servicii unui număr de 25 de copii proveniţi din familii cu probleme sociale. Acest așezământ social a fost creat pentru a veni în întâmpinarea nevoilor identificate în cadrul familiilor cu venituri reduse din comunitatea de la Războinei și pentru a oferi un real sprijin copiilor acestora: „Așezământul Social Sf. Mucenic Serafim de Sarov și Primăria orașului Ocna Mureș au o colaborare solidă și serioasă prin parteneriatul pe care l-au realizat cu ani în urmă pentru a sprijini inițial activitatea extrașcolară a copiilor cu situații sociale dificile din localitatea aparținătoare Războieni-Cetate. Și pe viitor Primăria orașului Ocna Mureș va sprijini activități sociale de felul celor desfășurate de Așezământul Social Sf. Mucenic Serafim de Sarov pentru că administrația locală a dovedit de nenumărate ori că sprijinul social al celor defavorizați de soartă este un obiectiv care nu se negociază, se realizează ” – Silviu Vințeler, primarul orașului Ocna Mureș.
Părintele Lucian Șușu este în prezent coordonatorul Aşezământului Social „Sfântul Serafim de Sarov” din Războieni. Acesta a înțeles valoarea acestei misiuni și faptul că Centrul de zi este un răspuns pe care îl oferim la greutățile identificate în comunitatea noastră, conștineți fiind că viitorul acesteia sunt copiii. Considerăm că slujirea aproapelui, alături de misiunea preoțească, implică simbiotic harul, credința și faptele bune într-un tot unitar. Sunt lucruri pe care preotul are obligaţia să le facă pentru comunitatea pe care o păstoreşte”
- Direcții navigare