Centrul de zi pentru copii "Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul" Aiud

  • Loc. Aiud, str. Unirii, nr.1, jud. Alba
  • Pr. Sas Teofil 0723 223 111
  • A fost înființat în anul 2001, cu o capacitate de 25 locuri, cu sediul în Aiud, str. Unirii, nr.1, jud. Alba. Este coordonat de pr. Sas Teofil, funcționează în parteneriat cu DGASPC Alba și este administrat de Asociația „Sf.Prooroc Ilie Tesviteanul” Aiud.

    Povestea Centrului de Zi pentru copii „Sfântul prooroc Ilie Tesviteanul” din Aiud începe în anul 2001 și gravitează în jurul figurii patriarhale a părintelui paroh Teofil Sas. Neobosit slujitor al aproapelui și-a canalizat mare parte din energie pentru a veni în sprijinul copiilor din comunitatea parohială Aiud IV, oferindu-le sprijin și posibilitatea de a-și continua studiile în ciuda vitregiilor cu care familiile lor se confruntau. Amplasat într-o clădire înconjurată de blocuri, ce în alte timpuri a servit comunitatea ca punct sanitar stomatologic și creșă, obținută și reamenajată, cu trudă, de către părintele paroh, acest așezământ social înseamnă locul de unde 25 de copii pleacă acasă, zilnic, fără alte griji decât acelea de a se întâlni cu frații și părinții lor și a petrece timp de calitate.

    Un aspect definitoriu pentru activitatea social-filantropică desfășurată și administrată prin Asociația „Sf.Prooroc Ilie Tesviteanul” Aiud, îl constituie faptul că nu doar copiii credincioșilor ortodocși ai parohiei beneficiază de serviciile oferite, ci și copii ai căror părinți aparțin altor confesiuni. Fie că aparțin cultelor neoprotestante sau credinței catolice, cei mici sunt tratați, iubiți și sprijiniți în mod autentic, după modelul hristic, de către personalul așezământului și de către părintele Teofil. Chiar dacă există multă trudă, roadele unei astfel de slujiri a aproapelui nu întârzie niciodată: „Sunt foarte fericit când văd că cei mici de atunci, acum, au crescut mari, au o familie, au terminat o școală profesională, un liceu, muncesc și au un drum frumos în viață” – Părintele Teofil Sas, coordonatorul Centrului de Zi pentru copii „Sfântul prooroc Ilie Tesviteanul” din Aiud.

     

  • Direcții navigare

Galerie foto

Localizarea pe hartă