Centrul de zi pentru copii "Sfântul Dumitru" Sângeru de Pădure
- Loc Sângeru de Pădure, str Principală nr. 125, jud. Mureş
- Pr. Dumitrescu Mihai, 0745 329 470
-
A fost înființat în anul 2011, cu o capacitate de 25 locuri, cu sediul în localitatea Sângeru de Pădure, str. Principală, nr. 125, județul Mureș. Este coordonat de pr. Dumitrescu Mihai, funcționează în parteneriat cu Primăria comunei Ernei și este administrat de Asociația „Filantropia Ortodoxă Alba Iulia- Filiala Sângeru de Pădure”.
Localitatea Sângeru de Pădure se înscrie, vizual, în tipicul satului transilvan cu case mici așezate pe malurile unui fir de apă străjuit de coline împădurite. Pe una dintre coline se află și frumoasa biserică a parohiei, ca o mărturie a evlaviei și a hărniciei oamenilor de aici, iar la poalele acestui colnic se află și clădirea așezământului social aflat sub oblăduirea Sfântului Dumitru, unde, astăzi, primesc sprijin și protecție 24 de suflete plăpânde. Centrul de zi „Sfântul Dumitru” a apărut ca idee de proiect la finalul anului 2005, la inițiativa părintelui paroh Mihai Dumitrescu, și ca răspuns la greutățile pe care o bună parte dintre membrii comunității le întâmpinau. În anul 2011 lucrurile s-au concretizat, iar clădirea din apropierea bisericii și a casei parohiale administrată de către Asociația „Filantropia Ortodoxă Alba Iulia- Filiala Sângeru de Pădure”, a fost transformată astfel încât să poată răspunde cerințelor impuse pentru ocrotirea unui număr maxim de 25 de copii și tineri. De asemenea, activitatea desfășurată aici reprezită și rodul comun al unui parteneriat cu Primăria Comunei Ernei: „Apreciem eforturile asociației, în special ale preotului Mihai Dumitrescu, coordonaturl Centrului de zi Sfântul Dumitru, de a le oferi o masă caldă, ajutor, asistență persoanelor aflate în nevoie” – Janosi Ferenc, primarul Comunei Ernei.
Vizitatorul care trece pragul acestui așezământ social este întâpinat de zâmbetele pline de candoare ale unor copii mereu pregătiți să îți devină prieteni. Aici, în foarte scurt timp, ești invitat să devii coechipierul unora, într-un joc cu mingea, și vei fi surprins de faptul că „adversarii” vor fi foarte îngăduitori cu tine, ba chiar se vor bucura când vei câștiga la puncte, pentru că, aici, copiii au fost învățați de timpuriu că bucuria comuniunii oferă cele mai persistente sentimente. Părintele coordonator Mihai Dumitrescu, cel care, în tot acest timp a vegheat discret, dar a cărui prezență patriarhală era resimțită mereu, ne-a împărtșit, la un moment dat, faptul că la Sângerul de Pădure: „Bazele educației sau a formării tinerilor se pun în familie, apoi actul educativ se continuă în școală, care mai apoi se dezvoltă și se desăvârșește în Duhul Bisericii. Grija pe care o purtăm semenului nostru izvorăște din faptul că în fiecare copil îl vedem pe Hristos.”
- Direcții navigare