Centrul de zi pentru copii "Sfântul Ciprian" Ocna Mureş
- Loc. Ocna Mureş, str. Nicolae Iorga, nr. 29A, jud. Alba
- Orga Ciprian 0258.870398 0745.645077
-
A fost înființat în anul 2003, cu o capacitate de 25 locuri, cu sediul în orașul Ocna mureș, str. Nicolae Iorga nr 29ª, județul Alba. Este coordonat de as.soc. Orga Ciprian, funcționează în parteneriat cu DGASPC Alba și Primăria orașului Ocna Mureș și este administrat de Asociația „Filantropia Ortodoxă Alba Iulia- Filiala Ocna Mureș”. Telefon contact 0745.645077. Coordonate GPS
Centrul de Zi pentru copii aflat sub ocrotirea Sfântului Ciprian din orașul Ocna Mureș a fost înființat în anul 2003 și funcționează cu finanțare obținută prin Fondul Român de Dezvoltare Socială. Așezământul își desfășoară activitatea într-o clădire din centrul localității pusă la dispoziție de către primăria Ocna Mureș, coordonatorul acestui centru fiind domnul asistent social Ciprian Orga. Este situat într-o comunitate a cărei membrii s-au ocupat, încă din cele mai vechi timpuri, cu exploatarea sării, iar mai apoi cu prelucrarea produselor sodice. Momentul închiderii activităților industriale au adus neliniște și nesiguranță în această zonă, urmată de o scădere economică. Din acest moment, preocuparea Bisericii pentru sprijinul membrilor comunității de aici a căpătat noi sensuri, a devenit asumată, traducându-se prin înființarea de așezăminte sociale: „ S-a dovedit în cei 17 ani de colaborare că atât Așezământul Social Sf. Mucenic Ciprian cât și Primăria orașului Ocna Mureș și-au propus și au reușit să se implice activ pentru a sprijini pe cei aflați în suferință. Aceste activități vor continua, Primăria sprijinind activ, an de an, atât financiar cât și prin personalul propriu, activitățile inițiate de Așezământul Social Sf. Mucenic Ciprian, dovedind un prteneriat durabil și de încredere, cu beneficii pentru viața socială a comunității ocnamureșene” – Silviu Vințeler, primar al orașului Ocna Mureș.
Pentru o parte din cei 25 de copii și tineri care participă la activitățile desfășurate aici au posibilitatea să își descopere pasiuni sau să și le cultive pe cele pe care le aveau de dinainte, însă pentru o altă parte reprezintă locul în care pot recupera sistematic cunoștințele la diferite materii: Îmi aduc aminte de (N), a venit la centru când era în clasa a V-a. Am discutat cu profesorii și am aflat că nu știa operațiile matematice de bază. Am stabilit cu aceștia ca (N) să reia toată materia, să fie ascultată la nivelul la care ea era, promițându-le că după vacanța de vară va ajunge la nivelul la care trebuie. (N), nu numai ca a ajuns să stăpânească materia de clasa a V-a, a VI-a, ci a reușit să promoveze cu succes examenul de capacitate”- Elena Crișan, educator specializat.
- Direcții navigare